Eerste lustrum Visscher Winter Concert

CULEMBORG De Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes en Visscher Autogroep vieren samen het eerste lustrum van het Winterconcert. In 2019 wordt de succesformule van een concert tussen de auto's voor de vijfde keer door Visscher en Pieter Aafjes uitgevoerd in de werkplaats van Visscher Culemborg.

Door de grote belangstelling ook dit jaar in tweevoud: het eerste concert op zaterdagavond 9 februari en op zondagmiddag 10 februari een Matinee Concert. Aan beide concerten nemen alle drie de orkesten van Pieter Aafjes deel. Henk Visscher is tijdens beide concerten de gastheer.

Tijdens het Winterconcert is een divers programma te horen van de drie orkesten van de Koninklijke Harmonie. Het Opstaporkest van de vereniging opent de avond. Dit orkest bestaat uit de jongste leerlingen van de vereniging en geeft het publiek, samen met dirigent Jonie Pijpers, een warm welkom in de showroom. Onder haar leiding zetten nieuwe leden hun belangrijke eerste stap in het leren samenspelen bij een harmonieorkest.

Na de ontvangst begint het concert in de werkplaats, die geheel wordt omgebouwd tot concertzaal. Het Middenorkest opent het concert met spectaculaire en toegankelijke stukken, waaronder Film muziek van Pirates of the Carribean, popmuziek van Van McCoy en Santana en heerlijke Latijns-Amerikaanse muziek. Het Midden Orkest staat sinds 2018 onder leiding van Maarten van de Kolk, een nieuw gezicht bij het Winterconcert.

Na de pauze voert het Groot Orkest een mooie combinatie uit van klassiek zoals muziek van Eric Witacre, en een symfonisch gedicht over het "Isle of Man". Natuurlijk ontbreekt de licht populaire harmonie muziek ook niet. Licht en geluid wordt weer verzorgd door SLR en de presentatie is in de vertrouwde handen van Jurriën van der Veer.

Op zaterdagavond 9 februari is iedereen welkom vanaf 19:15 uur in de showroom van Visscher. Aanvang concert is om 20:00 ur. Zondagmiddag is de ontvangst vanaf 13:45 uur. Aanvang 14:30 uur.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Visscher Autogroep (www.visscher.nl/winterconcert) en via de site van Pieter Aafjes (www.pieteraafjes.nl) of bij boekhandel Tomey aan de markt 36. Voor beide concerten geldt zolang de voorraad strekt. Dankzij Visscher Autogroep zijn de kaarten voor iedereen, dus ook niet Visscher klanten, gratis, inclusief koffie en een drankje. Wel wordt er gevraagd om een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan Pieter Aafjes.