• KEC

Eindconcert Culemborgse Schoolorkesten

CULEMBORG Op 13 juni geven de Culemborgse Schoolorkesten om 13.30 uur een eindconcert in de Gelderlandfabriek.

Culemborgse Schoolorkesten (CSO) is een muziekproject waarbij kinderen van groepen 6, 7, 8 van de Culemborgse basisscholen en 1e jaar middelbare school uit Culemborg geheel gratis een jaar lang in een orkest kunnen spelen en daarvoor muzieklessen en eventueel ook een instrument te leen krijgen.

Vanaf de herfstvakantie ontving een vijftigtal kinderen wekelijkse muzieklessen van 10 docenten van Kunsteducatie Culemborg en Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes. En sinds januari worden daarnaast wekelijkse orkestlessen gehouden in het Pieter Aafjes gebouw en de muzieklokalen van de middelbare scholen KWC en Lek & Linge.

De drie orkesten hebben vanaf april hun krachten gebundeld en houden gezamenlijke repetities in voorbereiding op het grote eindconcert in de Gelderlandfabriek waaraan zo'n 50 kinderen zullen deelnemen. Tevens is vanaf begin april een speciale zangworkshop gestart, zodat bij het eindconcert vier popsongs worden versterkt met een koor en solozangeressen.

CSO is een samenwerkingsverband tussen: Kunsteducatie Culemborg, Brede School Culemborg, Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes, gemeente Culemborg, middelbare scholen KWC en Lek en Linge. CSO kan dankzij de steun van de gemeente Culemborg, Stichting Elisabeth Weeshuis, het Culemborgs Cultuurfonds, de Lions Club Culemborg, het Prins Bernhardfonds, de Rabobank West Betuwe en stichting Escape in 2019 haar 4e jaar realiseren!