• CSO

Eindconcert Culemborgse Schoolorkesten

CULEMBORG Op woensdag 22 mei geven de Culemborgse Schoolorkesten om 13.30 uur een eindconcert in de Gelderlandfabriek.

Culemborgse Schoolorkesten (CSO) is een muziekproject waarbij kinderen van groep 6,7,8 van de basisscholen en 1e jaar van de middelbare scholen uit Culemborg geheel gratis een jaar lang in een orkest kunnen spelen en daarvoor muzieklessen en eventueel ook een instrument te leen krijgen.

Vanaf de herfstvakantie ontvingen 90 kinderen wekelijkse muzieklessen van 11 docenten van Kunsteducatie Culemborg (KEC) en Pieter Aafjes en sinds januari werden daarnaast wekelijkse orkestlessen gehouden in het gebouw van Pieter Aafjes en de muzieklokalen van KWC en Lek & Linge. De drie orkesten zijn sinds april samen gegaan in voorbereiding op het grote eindconcert in de Gelderlandfabriek waaraan meer dan 70 kinderen zullen deelnemen. Vanaf februari is er een speciale zangworkshop gestart zodat het programma, met daarin 4 popsongs, wordt versterkt met een koor en solozangeressen.

De orkestleden geven in de ochtend al 3 concerten voor basisschoolleerlingen uit heel Culemborg. Het afsluitende concert om 13.30 duurt ongeveer 40 minuten en de toegang is gratis.

Culemborgse Schoolorkesten is een samenwerkingsverband tussen: Kunsteducatie Culemborg, Brede School Culemborg, Kon. Harm. Pieter Aafjes, Gemeente Culemborg, KWC en Lek en Linge.

Het project is mede mogelijk gemaakt met steun van: Gemeente Culemborg, Stichting Elisabeth Weeshuis, het Culemborgs Cultuurfonds en het Prins Bernhardfonds.

Kijk voor meer info op: www.culemborgseschoolorkesten.nl