• Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg

Eindconcert Culemborgse Schoolorkesten druk bezocht

CULEMBORG Sinds twee jaar bestaan de Culemborgse SchoolOrkesten (CSO). Kinderen vanaf 10 jaar mogen gratis een instrument leren spelen en krijgen professionele orkesttraining. Hierdoor leren zij samen musiceren, elkaars spel, instrument en daardoor elkaar beter waarderen. 1 op de 5 komt uit kansarmere gezinnen. Dankzij meerdere fondsen is een gedegen basis neergezet: organisatiestructuur staat, 14 basisscholen en twee middelbare scholen in Culemborg doen mee, vier orkesten repeteren, treden op en er is instrumentarium aanwezig voor deze 100 kinderen.

Het hele jaar lang hebben ze naar het moment toegewerkt om zich voor veel publiek te presenteren. Vier orkesten presenteerden in de zaal van de Gelderlandfabriek hun werk tijdens het jaarlijks terugkerende eindconcert. Maar voordat zij het eindconcert gaven, gaven zij in de ochtenduren een paar concerten voor de leerlingen van hun eigen scholen.

Vanzelfsprekend was de belangstelling voor het eindconcert erg groot, want ieder lid nam ouders en/of oma's of opa's mee, die graag hun kind of kleinkind in actie wilden zien.