• Raadslid Machid el Boustati van Culemborg Centraal

    gemeente Culemborg

El Boustati: 'Ik maak mijn termijn gewoon af'

CULEMBORG De fractie van Culemborg Centraal kookt over van de onrust. Het bestuur kwam woensdagavond met de mededeling dat het zijn vertrouwen had opgezegd in raadslid Machid el Boustati. Dit omdat het bestuur ,,vindt dat El Boustati het partijgeluid onvoldoende naar voren brengt tijdens vergaderingen en ziet eveneens dat andere partijen met de punten uit haar eigen verkiezingsprogramma aan de haal gaan". Het wordt hem zwaar aangerekend dat hij zich niet genoeg profileert en alleen meelift met de door andere partijen ingediende moties, door deze mede te ondertekenen, maar zelf dient hij geen moties in. ,,Eveneens heeft hij geen "feeling" met vergaderingen en het proces van vergaderen, waardoor hij meermaals de partij negatief en ondeskundig laat overkomen. Met de heer El Boustati zijn al langere tijd gesprekken gaande om zijn prestaties te verbeteren, maar hier is geen enkele verbetering in gekomen. De stap die het bestuur nu neemt is noodzakelijk en ook de enig verantwoorde conclusie."

El Boustati zelf zegt nu dat het bericht afkomstig is van Soliman Irman, die zich nog voorzitter noemt maar maandag nota bene zelf uit het bestuur was gezet, samen met penningmeester Abdelwahid al Ayachi(penningmeester, bij een algemene ledenvergadering. Ze zijn volgens El Boustati inmiddels ook uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel. ,,Irman heeft als webmaster echter alle accounts, dus e-mail, Twitter en Facebook, gekaapt en wil ze niet afstaan. Hij kan dus doen wat hij wil. Maar ik ga nu wél aangifte doen bij de politie, wegens smaad en oneigenlijk gebruik van accounts."

Volgens El Boustati is er inmiddels en nieuw tijdelijk bestuur ,,en gaan we gewoon verder. Ik maak mijn termijn gewoon af. Er is niets aan de hand."

Bij de volgende algemene ledenvergadering over drie weken, wordt het bestuur definitief benoemd.

COUP MISLUKT El Boustati denkt dat Irman hem bewust wil beschadigen. ,,Het is waarschijnlijk iets persoonlijks. Ik denk dat hij had verwacht dat ik na twee jaar zou terugtreden als raadslid. Hij staat zelf namelijk tweede op de lijst. Maar ik blijf gewoon aan. Deze coup is mislukt."