• foto Rias Immink

    foto Rias Immink

Escape room winnaar Win je Winkel Culemborg

CULEMBORG De finale van Win je Winkel is geweest. Dinsdagmorgen werd de winnaar bekendgemaakt. Michel Rietveld en Bryan Klunder gaan een escaperoom starten in het oude centrum van Culemborg. De komende periode ronden zij hun plan helemaal af en gaan ze het pand verbouwen. Ze verwachten rond 1 juli de deuren van de Escaperoom te kunnen openen. Hun vorderingen zijn te volgen op www.binnenpoort.nl.

De jury was duidelijk: de Escaperoom is iets nieuws voor Culemborg en heeft potentie een hele nieuwe doelgroep naar de Culemborgse binnenstad te trekken. In het winkelpand starten de jonge ondernemers een escaperoom, met als thema de geschiedenis van Culemborg. Hierbij wordt er voornamelijk gefocust op de Binnenpoort van Culemborg. Je bent buitengesloten en wilt graag naar binnen. Dit zorgt voor een uiterst interessante escaperoom waar je aan het gevaar ontsnapt door binnen de veilige poortmuren te belanden.

Win je Winkel kent eigenlijk alleen maar winnaars. Want de andere finalisten winnen op dit moment niet de winkel aan de Oude Vismarkt, maar de organisatie blijft met hen in contact om een geschikte plek in de stad te vinden. Citymanager Marnix van Namen: ,,Het zijn beide sterke ideeën van krachtige ondernemers. Met deze ondernemers ga ik ook binnenkort weer om tafel om te bekijken wat voor vervolg zij hier aan willen geven en hoe ik ze daarbij kan ondersteunen. En een inschrijver van het eerste uur trok zich terug uit de competitie omdat het pand te groot was, maar is direct op zoek gegaan naar een ander pand in de binnenstad. De Win je Winkel-actie heeft bij deze ondernemer voor een versnelling gezorgd bij het uitvoeren van de plannen."

Op social media is zeer positief gereageerd op deze competitie. Dankzij de competitie wordt weer een aantal panden in de historische binnenstad gevuld met ambitieuze ondernemers. De citymanager heeft met een heel team aan gewerkt aan Win je Winkel Culemborg: Rabobank West Betuwe, InRetail, pandeigenaar Jan Bouman, RSP makelaars, de ondernemersvereniging VOC en de gemeente Culemborg.