Ethiopië Akt!edag

CULEMBORG De werkgroep Culemborg van de Interkerkelijke Stichting Ethiopië/Eritrea houdt zaterdag 17 maart de Akt!edag voor Ethiopië. Iedereen is van 10.00 tot 15.00 uur welkom in de Open Hof aan de Beethovenlaan in Culemborg. De toegang is gratis. Tussen 11.00 en 12.00 uur komt ook burgemeester van Grootheest op de koffie.

Er zijn diverse kraampjes aanwezig met levensmiddelen, kaarten, puzzels, boeken en cd's/dvd's, volop mini-steck. De hele dag draait het Rad van Avontuur, waar, dankzij de Culemborgse bedrijven en middenstand, prachtige prijzen te winnen zijn. Voor de kinderen is er een vrolijk spelencircuit met leuke behendigheidsspelletjes, een speurtocht; schminken en bij goed weer kunnen ze zich uitleven op een springkussen of in de ballenbak. Dit jaar kunnen de aanwezigen creatief bezig zijn: een workshop hand lettering, een hanger van speksteen maken, of iets moois met macramé techniek. De volledige opbrengst van deze workshops is voor het project.

De totale opbrengst van deze dag is bestemd voor het project Eye medication. In Ethiopië zijn veel mensen blind of slechtziend door staar of trachoma; een ernstige ontsteking van het oog. Geld voor een operatie of medicijnen hebben ze niet. Ook veel kinderen worden getroffen. Slechte hygiëne, vervuild water en de vliegen zijn belangrijke oorzaken. De stichting ondersteunt een team artsen die screenings organiseren op het platteland. Mensen met oogproblemen worden zo opgespoord en behandeld. Zo'n operatie, inclusief vervoer en 2 nachten verblijf, kost ong. 85 euro. Door waterputten te slaan en informatie over hygiëne te geven wordt het probleem bij de bron aangepakt.

Info: 0345-531734, www.facebook.com/isee-culemborg.