• Van links naar rechts: Jean Eigeman, Simone Kennedy (CU), Sjoerd Bakker (VVD), Michelle van Doorn (PvdD), Rita Braam (D66), Eline van Nistelrooij (GL).

    Klaas Eikelboom

EU-dialoog in Culemborg

CULEMBORG De Oud-katholieke kerk op de Varkensmarkt bood zaterdag op een gastvrije wijze plek aan een Europadialoog, die georganiseerd was door de Culemborgse afdelingen van de ChristenUnie, D66 en GroenLinks. Maar liefst vijf kandidaten voor de Europese verkiezingen gingen met elkaar en de zaal in gesprek, onder de bezielende leiding van Jean Eigeman.

Het was een interessante bijeenkomst, omdat naast het leren kennen van een aantal Nederlandse kandidaten ook de manier van samenwerking in Brussel aan de orde kwam. Ondanks het verschil in partijpolitieke achtergrond herkenden Sjoerd Bakker (VVD), Rita Braam (D66), Michelle van Doorn (PvdD), Simone Kennedy (CU), Eline van Nistelrooij (GL) elkaar ook in belangrijke waarden voor Europa: vrijheid, behoud van lokale identiteit en mededogen voor mens en dier. In de invulling liggen accentverschillen, reden te meer om met elkaar de dialoog te blijven voeren. Zowel hier in Culemborg alsook straks in Brussel.