• Rick Snel, dj en organisator We Love Outdoor

    John Verhagen

Dansen bij de Gelderlandfabriek tijdens We Love Outdoor

23-08-2019, 15:04 | Lezersnieuws | Bram

Nieuw bij de Gelderlandfabriek in Culemborg: We Love Outdoor. Op 31 augustus kun je in de schaduw van de fabriek uren dansen in de open lucht. Volgens het beproefde recept van de traditionele indoor We Love party’s draaien drie dj’s tussen 16 en 23 uur non-stop dansmuziek uit de jaren 70 tot en met deze eeuw.

Zo’n openluchteditie moest er maar eens van komen, vond Rick Snel. De Culemborgse drummer, dj en producer startte in 2016 met een dansavond die hij We Love the 70’s/80’s doopte. Aanvankelijk in café-restaurant una Volta dat in de monumentale locomotiefloods van het fabrieksgebouw zit. “Ik wilde iets leuks in de stad, waarmee je saamhorigheid kweekt. Een dansfeest voor dertigplussers met goede muziek en vrijwel niet Nederlandstalig.’’ Het concept sloeg aan en bij de tweede avond verplaatste hij zijn dj-boot enkele meters verderop, naar de zaal van de Gelderlandfabriek. Het repertoire werd uitgebreid naar latere jaren en sindsdien is er eens in de zes weken een dance party. ,,In het begin draaide ik alles door elkaar. In de praktijk was het echter beter om te splitsen in 70’/80’s en 90’s/00’s. Zo weten de mensen wat ze kunnen verwachten. Een vaste kern bezoekers komt alle avonden, maar elke keer zie ik nieuwe gezichten. De Facebook-pagina en de advertenties doen hun werk.”

Al jaren wilde Snel een dansfeestje in de open lucht. “Ik heb meerdere locaties bekeken, maar kwam telkens weer bij de Gelderlandfabriek uit. Er hangt een fijne sfeer, de locatie is top en er werkt een club mensen met wie ik meteen een klik had. Toen ik op een avond na een etentje bij una Volta naar huis reed, dacht ik: nu doorzetten. Ik kon amper slapen en ben de volgende dag direct aan de slag gegaan. Hoe mooi is het als je merkt dat meer mensen enthousiast worden. Giel Smits van de Plus vond het zo leuk, dat hij nu sponsort.”

De bezoekers van We Love Outdoor kunnen rekenen op een gevarieerd programma. Papa Joe, de dj-naam voor docent Engels Joey Pluck, trapt om 16 uur af met 70’s en 80’, Willem Verhoeven neemt het over met 80’s/90’s waarna het om 18.30u tijd is voor een uurtje verzoeknummers. Vervolgens gaat Rick Snel aan de slag met 90’s/00’s. Om 21.30u volgt een ‘Best of’. ,,Dan is het donker en hebben we een mooie lichtshow.”

Kaarten via www.degelderlandfabriek.nl.