• De jongste pianist, Erik van Marion (9) speelde op de 'Kunstpiano' bij Vollin in de Tollenstraat.

  Milou Oomens
 • Piano proefles met Sandra Mol

  Donald Schalk
 • De Franse pianiste Julie Amma Zappalá

  Donald Schalk
 • Pianist Melvin Könings speelde in Boekhandel Tomey

  Donald Schalk
 • Spetterend openingsconcert met Jeroen van Veen & Friends

  Donald Schalk
 • de Armeens pianist Mkhitar speelde o.a. Rachmaninov en indrukwekkende muziek uit Armenië

  Milou Oomens

Succesvolle jubileum editie Pianowandeling

16-09-2019, 00:47 | Lezersnieuws | Ellen

Alles zat zondag 15 september mee bij de jubileum editie van Pianowandeling Culemborg. Het weer, de pianisten, de terrasjes, de muziekkeuze, de locaties, de organisatie. Met ruim 60 grotendeels amateurpianisten tussen de 9 en 81 jaar, die met groot plezier hun passie voor piano deelden met het publiek. Er was een interessant voorprogramma met o.a. presentatie over In & outs van de piano en een kennismaking pianoles door docente Sandra Mol uit Culemborg. Het openingsconcert met medewerking van pianist/componist Jeroen van Veen die eigen werk speelde, was met recht een spetterende opening.  Hij wist ook nog extra te verrassen door samen te spelen met Mike del Ferro en Sandra Mol.

De eveneens jubilerende jonge pianisten Leo van den Bandt (11) en Joren Teurlings (12) werden tijdens de opening aangekondigd door Jeroen van Veen en wethouder Joost Reus, en speelden met verve quatre mains. Daarna was de Pianowandeling officieel geopend. Een wandeling met grote en (nog) onbekende namen en met een ruime keuze in muziekgenres op vaak bijzondere locaties. 

Er was weer veel om van te genieten en het was gezellig druk in de binnenstad. Bij het slotconcert op twee vleugels werd virtuoos gespeeld door Piano Duo Velasco & van der Does  en vier leerlingen van Haags conservatorium met een indrukwekkende uitvoering van o.a. Stravinsky voor twee piano’s, en de Dance macabre van Saint Saens voor acht handen.

Tijdens de Pianowandeling, waar zo’n 1300 mensen overdag genoten van pianomuziek op 19 locaties, waren ook een aantal ‘gevestigde pianisten te horen, waaronder Britse Kelvin Grout, Douwe Eisenga uit Middelburg, Mkhitar Ghazaryan uit Armenië en de Franse pianiste Julie Anna Zappalá.