• KWC

Feestelijke opening KWC-Agora

CULEMBORG Op het KWC is dit schooljaar het Agora onderwijs van start gegaan. Nu de 54 leerlingen en hun vijf coaches zijn gesetteld en de ruimtes volgens de wensen van de leerlingen zijn ingedeeld, kon KWC-Agora op 12 oktober feestelijk worden geopend.

Onder de genodigden waren naast de ouders en leerlingen ook medewerkers van SWV Rivierenland, de Coöperatie van Makers, Cécile van de Boogaard aanjager onderwijs-arbeidsmarkt Culemborg en wethouder van Onderwijs Collin Stolwijk. De presentatie was in handen van ceremoniemeesters Esther en Lieke.

De genodigden konden op een gezellige en vrolijke manier kennis maken met KWC-Agora. Zo was er een modeshow die de vijf werelden van het Agora-onderwijs uitbeelden: de kunstzinnige, de wetenschappelijke, spirituele, maatschappelijke en de sociale/ethische. Werelden waarbinnen de leerlingen op onderzoek uit kunnen om zo hun nieuwsgierigheid te prikkelen en veel te leren van de wereld om hun heen. De modeshow werd gelopen door de Agora-coaches. Na de modeshow gingen de genodigden in drie groepen uiteen om deel te nemen aan drie verschillende activiteiten, een quiz met vragen over Agora, een dance battle tussen de genodigden en de leerlingen en een soort Hunger Games van trefbal, uiteraard ook tussen de genodigden en de leerlingen.

De leerwijze van KWC-Agora bestaat uit leervragen van leerlingen. Zij geven aan wat zij willen leren. Deze leervraag wordt met de hulp van een coach omgezet tot een challenge (uitdaging) welke vervolgens weer wordt omgezet in een leerproces. Het openingsfeest was voor de Agora-leerlingen ook een challenge. Van het begin tot eind hebben zij het feest zelf georganiseerd. De challenge was geslaagd!