• Fietsersbond Culemborg

Fietsersbond wil weer aandacht voor onveilige Vianense Poort

CULEMBORG De Fietsersbond Culemborg vraagt opnieuw aandacht voor het feit dat de Vianense Poort met de kruising Otto van Reesweg/Jan van Riebeeckstraat "bovenmatig gevaarlijk" is. Zaterdag 7 oktober werd een nietsvermoedende fietser geraakt door twee botsende auto's. Het zoveelste incident, aldus de bond.

Op de kruising Otto van Reesweg/Jan van Riebeeckstraat botsten rond 18.30 uur die dag twee auto's en raakten daarbij een fietser. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Wat zich in eerste instantie ernstig liet aanzien, bleek mee te vallen. De verwondingen konden ter plaatse behandeld worden.

De kruising Otto van Reesweg/Jan van Riebeeckstraat is gevaarlijk vooral voor fietsers. Hetzelfde geldt voor de Vianense Poort. Aan de lopende band vinden hier aanrijdingen en andere incidenten plaats.

De Fietsersbond Culemborg heeft al meermalen de gemeente en politiek hierop aangesproken. Gezien de grote mate van onveiligheid zijn volgens de bond op korte termijn maatregelen noodzakelijk. ,,Maatregelen die toekomstbestendig zijn en waarbij de veiligheid van de fietser voorop staat."

De Fietsersbond stelt voor om de kruising te veranderen in een rotonde. De Fietsersbond Culemborg: ,,We moeten er niet aan denken dat zo dadelijk een fietsend kind ernstig gewond raakt door een auto. Gezien het grote aantal conflicten in de Vianense Poort en de toename van het aantal fietsers is afsluiten voor gemotoriseerd verkeer eigenlijk de enige veilige optie. Dat was ook de conclusie van de bijeenkomst Culemborg Fietst van 14 juni."