• de verborgen wereld van de Strabrechtse heide
  • de verborgen wereld van de Strabrechtse heide
  • de verborgen wereld van de Strabrechtse heide

Film: de verborgen wereld van de Strabrechtse heide

CULEMBORG Voor de derde maal toont Natuur- en vogelwacht Culemborg samen met Theater de Fransche School een natuurfilm. Deze keer is het de schitterende film "de verborgen wereld van de Strabrechtse heide" op vrijdag 20 september om 20.00 uur in de Fransche School.

Een film over een uniek gebied tussen Geldrop, Heeze en Someren in Zuidoost Brabant. Jap Smits (boswachter Staatsbosbeheer) en Han Meeuwsen (Natuurfilmer) zijn samen opgetrokken om de verborgen wereld van deze heide vast te leggen. Het doel van Jap was om bij de bezoekers de heide beter bekend te laten worden. Han heeft met behulp van de kennis van Jop het rijke insectenleven op film vast gelegd.

Jap heeft zijn kennis ook nog eens gedeeld in het gelijknamige boek. Naast de informatieve teksten en mooie foto's, is het boek uitgerust met augmented reality fragmenten (korte filmpjes, deze worden zichtbaar met een scanner die is te downloaden van de AdOn app. uit de play Store of I-Store).

Wie het boek al in zijn bezit heeft kan deze die avond laten signeren door Jap. Hij is aanwezig om de film te introduceren doormiddel van zijn prachtige vertellingen over deze bijzonder heide. Ook neemt hij extra boeken mee om te kopen en te signeren. Het bedrag is €25,00 per stuk en het weegt 4 kg. Een belangrijk deel van de opbrengst komt ten goede van de Strabrechtse heide.

Prijs: € 10,00 (normaal). Rechtstreeks kaarten bestellen bij De Fransche School; https://www.theaterdefranscheschool.nl/strabrechtse.