• The Lion King

Programma theater De Fransche School

The Biggest Little Farm – Film 9+

92 MIN € 10,00 (CJP € 9,00)

DO 12 20.00

In 2011 besluiten John en Molly een poging te doen om hun droom te verwezenlijken. De fantasie bestaat bij Molly al een tijd om een volledig duurzame boerderij te beginnen. Zonder geld en met minimale kennis van agricultuur, verlaten John en Molly de hectiek van Los Angeles en beginnen een boerderij op een uiterst moeilijk en droog terrein in Californië. John legde hun strubbelingen vast op camera. Zeven jaar lang heeft hij gefilmd hoe hun Apricot Lane Farms telkens weer voor nieuwe uitdagingen komt te staan. Het resultaat is een uiterst inspirerende en ontroerende reflectie op landbouw, natuur en het welzijn van de gehele planeet. Alleen al de reden waarom John en Molly besluiten de boerderij te beginnen is uiterst sympathiek. John en Molly adopteerden een verwaarloosde hond toen ze nog in Santa Monica woonden, Todd. Toen ze hun appartement uitgezet werden vanwege Todd was er eigenlijk maar één optie; Todd wegdoen. John had alleen beloofd om Todd altijd een goed huis te bieden en zo kwam het idealistische koppel op het idee om de droom van een volledig duurzame boerderij tot uitvoering te brengen. Voor hun hond.

The Lion King – Film 9+ Engels met Nederlandse ondertiteling

118 MIN € 10,00 (CJP € 9,00)

VR 13 20.00 & ZO 15 20.00

Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke voorbestemming nu al uiterst serieus. Maar niet iedereen in het koninkrijk is blij met de komst van de nieuwe welp. Mufasa's broer Scar, die zelf de troon wil bemachtigen, heeft zijn eigen plannen. De strijd om Pride Rock wordt geteisterd door verraad, tragedie en drama, wat uiteindelijk resulteert in Simba's verbanning. Met de hulp van een paar nieuwsgierige nieuwe vrienden leert Simba om op te groeien, en om uit te zoeken hoe hij datgene wat hem rechtmatig toekomt kan heroveren. The Lion King maakt gebruik van baanbrekende filmtechnieken om gekoesterde personages op een geheel nieuwe manier tot leven te brengen.

Dolf Jansen – Oudejaars 2019 – Try-out

Uitverkocht

ZA 14

Dit is de dertigste Oudejaars die Dolf Jansen speelt, en in plaats van een feestelijke avond in ZiggoDome of een eerbetoon in Carre, speelt hij lekker 80 keer die voorstelling.

Pianowandeling Culemborg 2019 – Lokaal talent

Gratis toegang

ZO 15 14.00 – 16.00

In Theater De Fransche School zullen tijdens de Pianowandeling Culemborg tussen 14.00 en 16.00 drie verschillende musici een wervelende muzikale middag verzorgen.

Apollo 11 – FILM AL

93 MIN € 10,00 (CJP € 9,00)

WO 18 20.00

Op 20 juli dit jaar is het 50 jaar geleden dat de mens voet op de maan zette. In 1969 bereikte de missie met Apollo 11 haar doel en leefde de hele wereld mee met de astronauten Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins. Een onvergetelijk moment dat vanaf 27 juni 2019 op spectaculaire wijze opnieuw te beleven is in de indrukwekkende documentaire Apollo 11. Met niet eerder vertoond en digitaal gerestaureerd beeld wordt de kijker in de bioscoop meegevoerd naar deze historische missie. Samengesteld uit herontdekt 70mm archiefbeeld en uit meer dan 11.000 uur geluidsopnames, neemt de film de kijker rechtstreeks mee naar het hart van de meest gevierde missie van NASA die Neil Armstrong en Buzz Aldrin tot internationale helden maakte.