• Downton Abby

    Focus Features

Weekagenda theater De Fransche School

Freek de Jonge – De Lachgasfabriek – Jaarsconferentie - Cabaret

DO 14 20.30

UITVERKOCHT

Daan Boom – De eerste - Cabaret

€ 20,00 met pauzedrankje

VR 15 20.30

Daan had eigenlijk rapper, acteur, illusionist, dolfijnentrainer, profvoetballer, balletdanser, muzikant, president van Amerika, volkszanger of Frank Sinatra moeten worden.

Hij werd dan ook afgewezen op de toneelacademie in Maastricht omdat hij 'te veel' wilde. 'Maar waarom zo veel dingen doen die je niet kunt? Wanneer is het genoeg, welke leegte probeer je te vullen?'

Abdelkader Benali – Kalief van Nederland

€ 21,00 met pauzedrankje

ZA 16 20.30

Toen schrijver Abdelkader Benali voor het eerst de verhalen van Duizend-en-een-nacht las, moest hij aan zijn grootmoeder in Marokko denken. Zij was zijn Sherazade. Verbaal lef, vlot van de tongriem gesneden en bruisend van karakter. Wanneer hij zijn grootmoeder hoorde praten ontdekte hij de kracht van het verhalen vertellen. Zij gebruikte de taal om haar grenzen aan te geven, haar wereld in te vullen en haar macht uit te breiden.

Waar is het grote boek van Sinterklaas – Film AL

67 MIN € 8,00

ZO 17 11.00

Guus Blik, de eigenaar van de grootste speelgoedfabriek van het land, vindt het belachelijk dat Sinterklaas speelgoed 'gratis weggeeft' aan de kinderen. Hij steelt het boek van Sinterklaas en hierdoor dreigt pakjesavond in het water te vallen. Ten einde raad vraagt de Sint aan de Kerstman of hij zijn boek mag lenen, maar dan blijkt dat Guus ook op de Noordpool heeft toegeslagen! Lukt het Sinterklaas om samen met de Kerstman beide feestdagen te redden?

Downton Abbey – Film 12+

122 MIN € 10,00

ZO 17 15.00

Deze herfst wordt het wereldwijde fenomeen Downton Abbey een speelfilm, waarin de geliefde Crawleys en hun onbevreesde personeel zich voorbereiden voor het belangrijkste moment in hun leven. Een koninklijk bezoek van de koning en koningin van Engeland zal schandaal, romantiek en intrige teweegbrengen die de toekomst van Downton doen wankelen.

Joker – Film 16+

124 MIN € 10,00

ZO 17 20.00

Joker van regisseur Todd Phillips draait om de iconische aartsvijand en is een origineel op zichzelf staand verhaal dat nog niet eerder op het grote doek is vertoond. Phillips' rauwe karakterstudie over Arthur Fleck, een rol van Joaquin Phoenix, gaat over een man die problemen heeft om zijn weg te vinden in een ontwricht Gotham. Overdag te boeken als clown, 's avonds probeert hij een voet aan de grond te krijgen als stand-up comedian, maar hij ontdekt dat hij zelf altijd het mikpunt is van de grap.

De Liefhebbers – Film 12+

96 MIN € 10,00

WO 20 20.00

De onderlinge relaties van vier volwassen kinderen van de familie Liefhebber komen op scherp te staan als blijkt dat hun vader zijn ziekte heeft verzwegen. Om nader tot elkaar te komen zullen ze de confrontatie met elkaar én zichzelf moeten aangaan, want zelfs onvoorwaardelijke familiebanden hebben hun grenzen.