• Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg

Filmopnames over Italiaans-Nederlands gezin in Culemborg

CULEMBORG Tijdens de opnames van 'Zomer in Culemborg' afgelopen maandag kwam een bijzonder nieuwtje naar buiten. Het bedrijf La Famiglia neemt binnenkort een tiendelige dramaserie op over een Italiaans-Nederlandse familie, La Famiglia getiteld. Maria Goos en Lucio Messercola werken aan deze opdracht van AVROTROS. Omdat de opnames in Culemborg plaatsvinden, kunnen Culemborgers een belangrijke rol gaan spelen als figuranten.

Tijdens het gesprek met interviewer Robert van der Sanden lichtten producent Lucio Messercola en Mylene Verdurmen, hoofd drama van AVROTROS, een tipje van de sluier op. Maar zij wilden niet al te veel kwijt, want er zullen ook enkele bekende acteurs naar de Lekstad komen.

Ook wethouder Huub van Oorschot was enthousiast dat hij dit naar Culemborg heeft weten te halen. ,,Ik was een paar keer op bezoek geweest in Woudrichem waar de serie van dokter Tinus werd opgenomen en was onder de indruk." Ik verwacht dat Culemborg met deze serie ook de nodige aandacht kan krijgen", aldus Huub. De wethouder heeft zich hard gemaakt om de serie in Culemborg te laten opnemen. Dit is een goede marketing voor de stad."

Er wordt het komend jaar in opdracht van AVROTROS opnames gemaakt. De opnames beginnen in februari 2016 en duren tot en met mei. De hoofdlocatie is de Varkensmarkt, maar er zal op diverse plaatsen ind e stad worden gedraaid.

De serie is vanaf september 2016 op NPO1 op donderdagavond om 20.30 uur te zien. Van Oorschot roept bedrijven op (in natura) te sponsoren en Culemborgers om te komen figureren. In september/oktober komt er een grote informatie-avond hierover.

De sprekers die aan tafel zaten wilden verder niets kwijt. Wel dat Gispen zich als sponsor heeft opgegeven. Ook de hoofdrolspelers wilde men nog niet bekend maken.

Van het bedrijf die de opnames maakt is bekend dat Messercola Drama, een productiebedrijf van Lucio Messercola; de jongste drama producent van de Benelux. Het team, dat bestaat uit zowel "jonge honden" als ervaren professionals, is een gepassioneerde en creatieve club mensen, die door middel van 'drama' verhalen willen vertellen die mensen raken. De kernwoorden zijn 'credibility' en 'professionaliteit'. In 2013 heeft het al een miniserie vertoond op RTL8.

Foto Wethouder Huub van Oorschot, interviewer Robert van der Sanden, producer Lucio Messercola en hoofd drama van AVROTROS Mylene Verdurmen.