Filmoverzicht Theater De Fransche School

Wo 25 mei Brooklyn

20.00 uur ( romantiek, drama ( AL ( 111 min ( € 9,-*

Brooklyn vertelt het meeslepende verhaal van Eilis Lacey (Saoirse Ronan), een jonge Ierse immigrante die rond 1950 in Brooklyn haar weg probeert te vinden. Aangetrokken door het veelbelovende Amerika, verruilt Eilis het comfort van het huis van haar moeder in Ierland voor de oevers van New York. De heimwee verdwijnt snel wanneer ze wordt bedwelmd door de liefde. Maar haar nieuw gevonden geluk wordt al snel verstoord door haar verleden en Eilis zal een keuze moeten maken tussen twee landen en twee verschillende levens. 

Do 26 mei National theatre live: A Streetcar named Desire

20.00 uur ( film ( 16+ ( 180 min ( € 9,-*

Tramlijn Begeerte, het beroemde toneelstuk uit 1947 van Tennessee Williams, beschrijft de wrede ontmoeting tussen illusie en werkelijkheid, tussen schoonheid en kracht, tussen vrouw en man. Enkele malen verfilmd, meerdere malen bewerkt, vele malen gespeeld. National Theater Live registreerde in London's Westend een zeer succesvolle uitvoering van deze klassieker met een topcast. Komt dat zien!

Za 28 mei Land of Mine

20.00 uur ( oorlogsdrama ( 12+ ( 101 min. € 9,-*

Kort na WO II moeten Duitse krijgsgevangenen in Denemarken achterblijven om de landmijnen die ze zelf hebben gelegd op te ruimen. Land of Mine volgt sergeant Rasmussen, die steeds meer medelijden krijgt met het groepje krijgsgevangenen dat hij onder zijn hoede heeft. Begrijpelijk, want dat groepje bestaat uitsluitend uit jongemannen. Kinderen soms. De jongste is vijftien jaar. Strak en goed gedoseerd oorlogsdrama biedt onweerstaanbare mix van spanning, emotie en verontwaardiging. Winnaar van de publieksprijs op IFFR 2016.

Zo 29 mei Buurman & Buurman

15.00 uur ( familiefilm ( 3-99 ( 56 min ( € 6,-

Buurman & Buurman bestaan 40 jaar en dat mag gevierd worden! Daarom komen onze doe-het-zelf vrienden met nog niet eerder vertoonde afleveringen naar de bioscoop. Een uur vol inventief geklus met de stemmen van Kees Prins en Siem van Leeuwen.

Zo 29 mei Miss you already

20.00 uur ( drama, komedie, romantiek ( 12+ ( 112 min. € 9,-*

Humoristisch drama met Drew Barrymore en Toni Collette als twee beste vriendinnen die in een crisis terechtkomen. Een ontroerende film over pure vriendschap, vertrouwen en liefde.

Wo 1 juni El Clan

20.00 uur ( drama, misdaadfilm ( 16+ ( 110 min ( € 9,00*

Terwijl Argentinië begin jaren tachtig de transitie maakt van dictatuur naar democratie, gaat een ogenschijnlijk doodnormale middenklasse-familie door met de gevreesde ontvoeringen die in de jaren zeventig onder het bewind van de militaire junta aan de orde van de dag waren. Ditmaal voor losgeld. Verontrustende en indrukwekkende film gebaseerd op een ongelooflijk maar waargebeurd verhaal dat in Argentinië insloeg als een bom. 'El Clan' - bekroond met de prijs van Beste Regie op het Filmfestival van Venetië - is in haar thuisland inmiddels de succesvolste film allertijden.  

★★★★★ NRC Handelsblad ★★★★ de Volkskrant ★★★★ Het Parool

* Met CJP/cultuurkaart € 1,00 korting; met de Vriendenpas € 2,50 korting op uw filmkaartje (behalve jeugdfilms).

Kaarten en reserveren via: www.theaterdefranscheschool.nl of 0345 521546