• Janus Visser/BDU

Finale Franse reis op het KWC

CULEMBORG Finalisten van tien scholen uit heel Nederland strijden op het KWC om de hoogste prijs in het project: "Le français Voyage". Het gaat om leerlingen uit de tweede en derde klassen van het vwo die meededen aan een wedstrijd met als thema "Les ados", ofwel: Jongeren. Wat houdt je bezig in de puberteit? Op allerlei manieren hebben de leerlingen in het Frans hierover hun ideeën uitgewerkt.

Er zijn blogs, films, chansons, toneelstukken en muziekstukken gemaakt. De docenten Frans van het KWC zijn erg onder de indruk van wat hun leerlingen live in deze toch niet eenvoudige taal weten te produceren. Maar de uitdaging was dan ook groot. De hoofdprijs is een volledig verzorgd weekend Parijs, met een verantwoord programma.

De jury, die de zware opdracht heeft om uit de finalisten de winnende presentatie te kiezen, bestaat onder andere uit vertegenwoordigers van het Institut Francais en de Nederlandse docentenvereniging Levende Talen. Bij de prijsuitreiking is een vertegenwoordiging van de Franse ambassade aanwezig.

De finalisten van het KWC, Marlolein van Hattem, Nienke van der Linde en Ine Bonthuis uit klas A3T hebben een eigen tekst gemaakt op het liedje "La dernière danse" van de Franse zangeres Indila.