• Oud-vrijwilliger Otto Radder met collega’s voor de Flat-Express.

    Flat-Express

Flat-Express 10 jaar in Culemborg

CULEMBORG Toen de stadsbus in 2009 uit Culemborg verdween, bleek dat ander vervoer hard nodig was voor de oudere bewoners van de Martin Luther King en de Gandhiflats. Een aantal bewoners bedacht samen met Zorgcentra De Betuwe en KleurrijkWonen een plan om vervoer te regelen. Er werden sponsoren gezocht en de Flat-Express ontstond. Het werd een succes. Dit jaar bestaat de Flat-Express alweer 10 jaar.

De Flat-Express brengt mensen van deur tot deur, bijvoorbeeld naar de huisarts, de supermarkt of familie. Bewoners van de flats van 55 jaar of ouder en mindervaliden hebben zo meer bewegingsvrijheid. In de afgelopen jaren is de doelgroep van de Flat-Express uitgebreid en daarmee kunnen bewoners van Kulenburg, Beatrix en Achter de Raaf en Troelstrahof inmiddels ook gebruik maken van de dienstverlening. Wie gebruik wil maken van het bruine autootje, kan tot één uur van te voren bellen. De Flat-Express rijdt op werkdagen en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Een retourtje binnen Culemborg kost €1,20.

EEN JUBILEUM MET AFSCHEID Vrijdag 26 april reed een van de trouwe vrijwilligers voor de laatste keer met de Flat-Express. Op 80-jarige leeftijd is het voor Otto Radder tijd om afscheid te nemen. De Flat-Express verliest hiermee helaas een van haar vaste gezichten. Met pijn in het hart namen de vrijwilligers afscheid van Otto en zetten hem nog even in het zonnetje. 80 jaar is een mooi leeftijd om een streep eronder te zetten na de vele ritjes door weer en wind met de Flat-Express.

VRIJWILLIGERS Om te blijven rijden, heeft de Flat-Express nieuwe chauffeurs en planners nodig. De Flat-Express heeft behoefte aan jongere vrijwilligers. Wie interesse heeft kan contact opnemen met Elisabeth Le Belle via 06-55332260 of elisabeth.le.belle@gmail.com.