• Curator LekArt, Maartje Berendsen en fotograaf Charles Dumas bij de selectie

    Astrid van Sterkenburg

Fototentoonstelling leerlingen in Weeshuismuseum

CULEMBORG Vanaf vrijdag 7 september t/m zondag 30 september is de fototentoonstelling 'Zie jij wat ik zie' te zien in het Elisabeth Weeshuis Museum. In de aanloop naar het festivalweekend van LekArt 2018 zijn leerlingen van de twee middelbare scholen in Culemborg, het Koningin Wilhelmina College en Cultuurprofielschool O.R.S. Lek en Linge, uitgenodigd om mee te doen aan een kunsteducatietraject. 300 leerlingen in CKV-klassen van alle niveaus deden hieraan mee. Het resultaat is een verrassende foto-expositie met met veel bijzondere foto's, waaronder het werk van tien prijswinnaars op groot formaat.

Twee Culemborgse fotografen kozen de winnende foto's: Astrid van Sterkenburg en Charles Dumas. De curator van LekArt, Maartje Berendsen, keek ook mee. Ze lette er speciaal op of de leerlingen het thema van LekArt passend in beeld hadden gebracht. Op basis van het concept van LekArt festival 2018: Gedeelde Grond: 'feit of fictie?' konden de jonge fotografen kiezen uit twee invalshoeken:

'Het andere verhaal / de andere stem' of 'Feit of fictie?'

Fotograaf en jurylid Astrid van Sterkenburg: ,,Het was natuurlijk niet makkelijk om uit zo veel inzendingen slechts tien winnaars te kiezen, maar we waren zeer eensgezind. We hebben gekozen voor verrassende composities en goede vertaling van een invalshoek. Wat mij opviel is dat deze jongeren heel bewust omgaan met media wat een frappant verschil is ten opzichte van onze middelbare schooltijd." De expositie is tot en met het LekArt weekend te zien.

Meer informatie www.weeshuismuseum.nl en www.lekart.nl.