• Jong en oud van tennisvereniging Ter Weijde staan op zondag 11 maart klaar op de Open Dag om belangstellenden te verwelkomen.

    Tanja Moody

Frisse wind bij tennisvereniging Ter Weijde

CULEMBORG Er waait een frisse wind door tennisvereniging Ter Weijde. Qua accommodatie heeft de sportclub het goed voor elkaar. Maar overeenkomstig de landelijke trend, liep het ledenaantal de laatste jaren flink terug. Het roer is echter om. Op zondag 11 maart organiseert de tennisclub een Open Dag met een uitdagend sportief programma. Vanaf dit seizoen worden er meer competities gespeeld en nieuwe initiatieven ontplooid. Volgens voorzitter Frans de Wit is het allerbelangrijkste dat nieuwe leden een warm welkom krijgen en vanaf het begin optimaal worden begeleid.

Door Tanja Moody

TV Ter Weijde wil een laagdrempelige vereniging zijn, die het belangrijk vindt dat je fit blijft en blijft bewegen op elke leeftijd en niveau. Waar je je snel thuis voelt en waar het gezellig is op en naast de baan. ,,Persoonlijk vind ik dat we een èchte vitale vereniging zijn. Met actieve leden die zich vol enthousiasme inzetten om alle veranderingen mogelijk te maken. Vorig jaar hebben we de KNLTB erbij gehaald en een vijftal speerpunten vastgesteld. Met als doel te groeien in het aantal leden om zo een gezonde vereniging te blijven. Ook de KNLTB is in beweging. Ze ontwikkelen nieuwe competitievormen en ondersteunende apps."

Het nieuwe beleid is gericht op het actief houden van de 55+ groep met speciale wervingsacties voor de groep 35-44 jaar. ,,Vaak zijn er kinderen, zodat we proberen hele gezinnen aan het sporten te krijgen. Door de club voelen we nog steeds die vibe van de ouder-kind competitie van vorig jaar, die door iedereen als heel positief werd ervaren. Verder speelt mee dat de wijken rondom onze vereniging verjongen. Nieuwe leden kunnen daardoor gemakkelijk aansluiting vinden. Daarnaast richt onze club zich op het actief houden van de 55+ groep."

Tennis is een technische sport. Het sporten wordt nòg leuker met groepslessen om de fijne kneepjes te leren. Voor komend seizoen is een wervingsactie bedacht waarbij een jaar lidmaatschap wordt gecombineerd met 5 gratis tennislessen. Het eerste jaar lidmaatschap voor nieuwe leden kost 95 euro inclusief 5 lessen. Voor de jeugd bedragen de kosten 45 euro. Op die manier waarborgt de vereniging dat je meteen speelmaatjes vindt van je eigen niveau. ,,Waarmee je kunt trainen en waarbij we je gaan stimuleren om deel te nemen aan de laddercompetities, tossen (woensdagavond en vrijdagochtend), toernooien en competities (7 weekenden).

In een samenwerking met De Doelen denken we ook aan Culemborgse kampioenschappen. Kortom, we zorgen ervoor dat je wordt opgevangen en een actieve tennisser wordt en blijft. Want we vinden het belangrijk dat je fit blijft en blijft bewegen op elke leeftijd en elk niveau, of je nu start met tennissen, of een ervaren tennisser bent. Tennissen kan je je hele leven doen. Ons jongste lid is 6 jaar en het oudste lid liefst 88 jaar!

OPEN DAG Iedereen is welkom vanaf 13.00 uur op zondag 11 maart. Diverse leden zijn aanwezig. Er is volop de gelegenheid om een balletje te slaan. Tennistrainer Paul Tichelaar verzorgt leerzame clinics. Iedere deelnemer ontvangt een leuke gadget. Informatie: www.tvterweijde.nl / secretariaat@tvterweijde.nl