• Peter en Anja Elbertse

    Merel Wagenmeester
  • DIRK KIKSTRA

Galaconcert Culemborg 700: dichtbij én bijzonder

CULEMBORG ,,Het is toch te gek dat het Nederlands Kamerorkest en Lucas en Arthur Jussen naar Culemborg komen. Dat gebeurt niet vaak", vertelt Peter Elbertse, zichtbaar trots dat het hem gelukt is om beide grote namen naar Culemborg te halen. Het orkest geeft samen met de broers Jussen een concert op donderdag 14 december in de Grote of Barbarakerk aan de Grote Kerkstraat te Culemborg. Het galaconcert vormt de aftrap van het jubileumjaar Culemborg 700, voor de liefhebber voorafgegaan door een galadiner.

In maart 2016 werd Peter Elbertse gevraagd om voor het onderdeel cultuur in te vallen en een bijdrage te leveren aan de festiviteiten rondom de viering van 700 jaar stadsrechten van Culemborg. Aan dat verzoek heeft hij samen met zijn vrouw Anja voldaan. ,,In de archieven viel ons oog op het programma van 650 jaar. Vijftig jaar geleden was er een galaconcert met het Nederlands Kamerorkest. Het leek ons geweldig om dit orkest wederom te kunnen beluisteren in Culemborg, deze keer met aansprekende solisten. Ik ken Paul Jussen, de vader van Lucas en Arthur, die - net als ik - ook paukenist is. Zo is het balletje gaan rollen. Gelukkig paste dit plan net in hun agenda, want die staat tot aan 2020 al behoorlijk vol", vertelt Peter. Anja vult aan: ,,Nu krijgen de inwoners van Culemborg dé kans om lopend of op de fiets naar een heel bijzonder concert te gaan."

Lucas en Arthur Jussen zijn al lang niet meer weg te denken van de internationale concertpodia. Samen veroverden ze eerst Nederland als pianospelende wonderkinderen. Nu zijn de broers volwassen grootmeesters op piano. Met het Nederlands Kamerorkest en orkestleider Gordan Nikolic soleren zij - voor de pauze - in het dubbel pianoconcert van Mozart. Na de pauze vervolgt het Nederlands Kamerorkest met Schuberts Symfonie nr. 5. Voor optimaler zicht worden schermen in de kerk opgehangen.

Kaarten zijn te reserveren via www.ticketkantoor.nl/shop/culemborg700gala en kosten € 38,50. Lukt het niet om via internet te bestellen, bel dan naar 0345 -515309. Het concert op 14 december begint om 20.15 uur en duurt ongeveer twee uur.

www.culemborg700.nl

Label:

Culemborg 700