Game & Filmmuziek bij Pianowandeling Culemborg

CULEMBORG Tijdens de 2e editie van Pianowandeling Culemborg op zondag 11 september zal er een nieuw muziekgenre te horen zijn: Game- & filmmuziek.

door Ellen Verhagen

Iedereen die wel eens een game speelt of films kijkt, weet dat muziek een grote bijdrage levert aan de beleving ervan. De broers David en Julius van Schaik uit Ophemert gingen een stapje verder en zochten via internet uit hoe ze hun favorieten moeten spelen. Ze hebben inmiddels een repertoire opgebouwd dat ze gaan spelen op 11 september.

Broer en zus Isabelle en Ties Veltman uit Culemborg dragen ook bij aan het genre Game- & filmmuziek. Naast dit genre is er tijdens de Pianowandeling aandacht voor romantisch klassiek, minimal music, een knipoog naar de Argentijnse tango en ook jazz, pop en wereldmuziek. Er zullen ruim 40 pianisten tussen de 8 en 88 jaar spelen op meer dan dertien locaties. De dag wordt afgesloten met een slotconcert waarbij de jonge talenten Yang Yang Cai, Florian Verweij en Daan Boertien (allemaal net van het conservatorium) van zich laten horen.

Bij deze editie van de Pianowandeling is er speciale aandacht voor Nederlandse componisten: van Hendrik Andriessen, Ton de Leeuw tot aan Simeón ten Holt en Jeroen van Veen. Een aantal pianisten, waaronder Niels Moes (Zeist) en Mirsa Adami (Culemborg), zal werken van hen laten horen. Ook zullen o.a. Marc Laeven en Ariadne Verstegen uit Culemborg eigen werken en improvisaties spelen.

Op www.pianoculemborg.nl is straks het programma en informatie over pianisten en locaties te vinden. Op de dag zelf is het programma te verkrijgen en het is vooraf ook via de site te downloaden.