• Mireille Giessendorf

Gedeputeerde bekijkt in Culemborg aanpak leefbaarheid

CULEMBORG Gedeputeerde van de provincie Gelderland Bea Schouten bracht vrijdag een bezoek aan Culemborg. Zij ging in gesprek met de wethouders leefbaarheid van Culemborg (Huub van Oorschot) en Tiel (Marcel Melissen). Het bezoek vond plaats op haar verzoek, om kennis te maken met de leefbaarheidsaanpak in deze gemeentes.

Culemborg en Tiel zijn al bijna 20 jaar met dit thema bezig en hebben ook veel ervaring met (wijk)gerichte aanpak om leefbaarheid te behouden en waar nodig verbeteren. Een van de onderdelen van het programma was een fietstocht door verschillende wijken in Culemborg. Op de foto is te zien hoe Schouten wordt ontvangen door de bewoners van het Pieterplaatsje. Het Pieterplaatsje is een bewonersinitiatief dat al meer dan tien jaar dit pleintje tot een spil in de wijk maakt.

Daarna vertrok het gezelschap per fiets naar de Salaamander, waar een jongerenwerker en een wijkcoach van ElkWelzijn de gedeputeerde meer vertelden over hun werk. Huub van Oorschot: ,,Gedeputeerde Schouten heeft goed zicht gekregen op hoe belangrijk een wijkgerichte aanpak in een kleine stad is. Wij zijn er trots op dat we samen met inwoners en partners op deze manier de leefbaarheid in Culemborgse wijken verbeteren."