• Burgemeester Gerdo van Grootheest opdekoffie bij sportschool Hart for her, een sportschool helemaal en alleen voor vrouwen

    Hart for Her
  • Burgemeester Gerdo van Grootheest reikt het eerste
    levensverhaal uit tijdens zijn eerste werkdag na zijn installatie als
    burgemeester.

    Erik van Baaren

Gerdo van Grootheest: 'Gemeente moet toegankelijk zijn'

CULEMBORG De inmiddels al niet meer zo kersverse burgemeester Gerdo van Grootheest heeft het erg naar zijn zin in Culemborg. ,,Dankzij de 'op-de-koffie-bezoeken' heb ik Culemborg en haar inwoners in een recordtempo leren kennen. Ik ben verrast door de openheid en de positieve instelling van de Culemborgers. Die lage drempel die er in de gesprekken was, wil ik ook na afloop van deze bezoeken in stand houden."

door Brigitte Vergouwen

,,Een van mijn taken is de veiligheid waarborgen en de mensen samen brengen. Je kunt je afvragen of iedereen zich Culemborger voelt. We moeten eraan werken dat iedereen zich onderdeel voelt van de 'gemeenschap Culemborg'. Wat betreft de veiligheid voert Culemborg een tweesporenbeleid: iedereen maakt deel uit van de samenleving en we sluiten niemand uit. Anderzijds pakken we degenen aan die het voor anderen verpesten."

Verder wil Van Grootheest in samenwerking met een brede groep inwoners uit de stad een visie voor de komende 10 jaar opstellen. De viering van 700 jaar Culemborg biedt hiertoe een kans. Culemborg heeft goud in handen met haar centrale ligging; goede bereikbaarheid; een historische binnenstad met een ziel, ruim aantal voorzieningen, kunst en cultuur en kennis en kunde onder de inwoners. Waar willen we over 10 jaar staan?"

Een uitgebreid interview met Van Grootheest in de papieren editie van 23 november