• Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam

In gesprek met Henk en Corry van Kesteren bij KVV

CULEMBORG In partycentrum De Lantaarn vond donderdagavond een bijeenkomst plaats van de KVV met als hoofdmoot een gesprek met Henk en Corry van Kesteren. De KVV is een eigentijdse damesvereniging, oorspronkelijk met een katholieke inslag. Het doel is het bevorderen van verantwoordelijkheid in de samenleving. De vereniging staat open voor vrouwen van alle gezindte en onthoudt zich van partijpolitiek.

Maandelijks houdt de KVV een gezellige avond, waarbij op 23 maart Corrie en Henk van Kesteren te gast waren. Zij zetten zich al meer dan 50 jaar belangeloos in voor de Stichting werkplaats voor de wereld (voorheen Stichting voor de derde wereld). Henk is iedere dag te vinden in zijn werkplaats aan de Anna Blamanweg 26. Daar is ook hun winkel. Alles wat hij maakt, is van hout en restafval en wordt verkocht in hun winkel, of op verschillende liefdadigheidsmarkten. De opbrengsten hiervan gaan voor de volle 100% naar de mensen in de derde wereld. Zo hebben zij bijgedragen aan de bouw van het ziekenhuis Kibangu mission hospital dat gelegen is in een sloppenwijk van Dar es Salaam, hoofdstad van Tanzania. Daarnaast heeft de werkplaats in de krottenwijk Makoka een scholencampus gebouwd die is uitgegroeid is tot één van de beste scholen van het land.

Corrie en Henk houden ook ieder jaar op Tweede Pinksterdag een sponsorfietstocht. De opbrengst is voor het zelfde doel. Voor meer informatie: www.werkplaatsvoordewereld.nl, info@werkplaatsvoordewereld.nl. Henk en Corry gaven donderdagavond een interessante lezing over hun werk en na de lezing konden er vragen gesteld worden, die door het paar werden beantwoord.

Wie meer wil weten over de KVV kan contact opnemen met Lia Werkhoven, 0345-513624 of Annita Wils, 0345 - 517957.

De volgende KVV-avond in de Lantaarn is donderdag 20 april. Aanvang 19.45 uur.