• Martin Smaling
 • Martin Smaling
 • Martin Smaling
 • Martin Smaling
 • Martin Smaling
 • Martin Smaling
 • Martin Smaling
 • Martin Smaling
 • Martin Smaling
 • Theo van Dam
 • Theo van Dam
 • Theo van Dam
 • Theo van Dam
 • Theo van Dam

Gevarieerd en succesvol eerste lustrum Visscher Winter Concert

CULEMBORG Met ruim 600 man publiek zaterdag 9 februari en tegen de 700 op de zondagmiddag, kon gastheer Henk Visscher van Visscher autogroep terugkijken op een geslaagd muzikaal weekend. Door hem aangeboden aan zijn klanten en natuurlijk ook eventueel nieuwe potentiële klanten, dat werd verzorg door alle orkesten van de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes.

 

Op beide dagen werd het publiek onder het genot van een drankje, aangeboden door de gastheer, verwelkomd door de klanken van het Opstaporkest o.l.v. Jonie Pijpers. Zij lieten de eerste stappen van het samenspel in een harmonieorkest horen, met onder meer vereenvoudigde arrangementen van Pirates of the Carabbean, Easy Pop Suite en How to Train your Dragon. Diverse aankomende muzikale talenten lieten horen dat zij op de goede weg waren richting Midden orkest, met als uiteindelijke doel het Grote orkest.

Na dit warme muzikale welkom in de showroom, waar alle Peugeots en Citroëns blinkend en in volle glorie bewonderd en eventueel gekocht konden worden, ging het concert verder in de geheel tot concertzaal omgebouwde werkplaats. Jurriën van der Veer was weer de spreekstalmeester van de concerten.

 

FRAAIE UITVOERING Het programma voor de pauze werd geopend door het Midden orkest o.l.v. de nieuwe dirigent Maarten v.d. Kolk. Zij brachten een gevarieerd programma. Met werken als Our Blue Planet, At World's End, uit The Pirates en African Symphony, werd de lat soms vrij hoog gelegd voor het orkest, maar wel een zeer fraaie en geslaagde uitvoering. Een werk van Malando, Corilleras de los Andes werd vol vivre gespeeld. Net als The Girl from Ipanema, waarbij Gerben Jansen, hoornist in het orkest, zich ontpopte als zanger. Het orkest sloot af met Santana, a Portrait. Een groot welverdiend applaus voor Maarten van de Kolk, die hiermee zijn vuurdoop kreeg, en zijn orkest. N

a de pauze was het de beurt aan het Grote Orkest o.l.v. Arjan Gaasbeek. Na het geweldige kerstconcert, was in 6 weken tijd een geheel nieuw programma ingestudeerd. En ook dit programma mocht er zijn. Als rode draad was gekozen de veelzijdigheid van een harmonieorkest en alle aspecten kwamen deze avond en middag aan bod. Geopend werd met een mooi concertmars "Kinizi" van Fucik. Vervolgens de symfonische kant van een blaasorkest, door een symfonisch gedicht over het eiland Mann, van Haydn Wood, Mann in Veen, waarin de dirigent het orkest weer tot grote hoogten wist te brengen met een overweldigend slot, dat menigeen kippenvel bezorgde.

 

FILMMUZIEK Zo ook in een echt klankstuk "October" van Eric Witacre, waarin dynamiek en samenspel in het orkest, dankzij dirigent Arjan Gaasbeek, volledig ten uitvoer werden gebracht. Dan de filmmuziek, een selectie uit de James Bond films, was een en al herkenning voor het publiek. Een daverende ovatie kreeg Pepijn van Eijk voor zijn virtuoze solo op de Xylophone "Czardas"van Monti. Een harmonie met Zuid-Amerikaanse klanken liet Pieter Aafjes horen in El Cumbachero.

Vele talenten schuilen in orkesten van Pieter Aafjes, dat liet fluitiste Kim van den Heuvel horen, zij trad op als een volwaardige jazz-zangeres in "Oh When the Saints", waarin zelfs een dixielandorkest de zaal binnenliep. Een fantastische afsluiting voor dit eerste lustrum van de Visccher-concerten. Een staande daverende ovatie was de beloning voor orkest en dirigent. Voorzitter Rob van Tuil zette alle solisten, presentator en dirigenten in de bloemetjes. Henk Visscher deelde ook nog diverse bedankjes uit die werden onderstreept door een bloemetje en heel veel dank ging uit naar zijn personeel, SLR en de vrijwilligers van Pieter Aafjes voor de geweldige aankleding van de werkplaats. "Tevredenheid ons doel", is het motto van Visscher, ook daarin was Visscher Autogroep met deze concerten weer volledig geslaagd.