Goede Doelen Markt op KWC

CULEMBORGVoor het project 'Jij de Baas' werd donderdag 29 oktober een Goede Doelen Markt op het KWC gehouden voor brugklasleerlingen vmbo-tl/havo/vwo. Tijdens deze markt presenteerden diverse goede doelen zich, zoals onder andere Make A Wish, KiKa, Spierfonds, Clini Clowns, Robert Mars Toernooi, Greenpeace. Zij boden informatie aan de leerlingen zodat zij zich goed konden oriënteren voor welk goed doel ze geld willen gaan inzamelen.

Hierna mochten ze ook nog twee workshops volgen om inzage te krijgen wat de inhoud is van zo'n goed doel. Nu volgen twee weken bedenktijd waarin ze moeten bedenken voor welk goed doel ze uiteindelijk zullen gaan kiezen.

Enkele citaten van leerlingen tijdens de markt:

,,Het project is goed en leuk om te doen want het is voor een goed doel. Het was al goed voorbereid in de lessen en het is moeilijk kiezen want er zijn zoveel goede doelen."

,Het is een goed idee omdat je zelf leert ondernemen. Goed dat je iets voor een ander kunt doen. De doelen zijn goed."

,,Heel goede actie. Je leert om kinderen en dieren te helpen. De eerste keer was de uitleg moeilijk maar de tweede keer duidelijk. Je moet vooraf vragen verzinnen die je kunt stellen."