• KWC

Gouden Schoolkantine Schaal voor KWC Gershwinhof

CULEMBORG Het KWC is trots en blij met de uitreiking van de gouden Kantine Schaal vanmorgen voor de Gezonde Schoolkantine op de locatie Gershwinhof. ,,We zijn hier al een tijd mee bezig en hebben er hard voor gewerkt. Nu laten we zien dat ook op deze locatie de schoolkantine gezond is ingericht."

Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in de gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. Fruit en groenten zijn overigens nog steeds gratis verkrijgbaar op de Gershwinhof voor leerlingen en medewerkers. Verder is er altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt en waterkannen op de balie.

Ook de leerlingen van het vmbo/PrO hebben zelf bijgedragen aan deze gezonde schoolkantine door het maken van gezonde broodjes, het snijden van de groenten en het aantrekkelijk uitstallen van het fruit. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen.

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Info: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine