Gratis cursus 'werken met de e-overheid' bij de Bibliotheek

CULEMBORG De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het moeilijk. De Bibliotheek biedt daarom een speciale internetcursus aan: 'Digisterker - werken met de elektronische overheid'.

In vier bijeenkomsten maken deelnemers kennis met werken met de digitale overheid. Zij leren nuttige informatie te vinden en hoe je iets moet aanvragen bij bijvoorbeeld de eigen gemeente. Ook krijgen zij te zien wat de overheid allemaal al over ons weet, zoals de opbouw van de AOW. Verder leren zij hoe je een DigiD kunt aanvragen en hoe je DigiD kunt gebruiken.

De cursus Digisterker is voor inwoners van gemeenten Culemborg, Druten, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neerijnen, Neder-Betuwe, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel die al met internet kunnen omgaan. Mensen die nog moeite hebben met internet of het gebruik van de computer wordt aangeraden eerst de beginnerscursus Klik en Tik te doen. Deze is ook gratis in de Bibliotheek te volgen. Belangstellenden kunnen voor meer informatie over Klik en Tik bellen met de klantenservice van Bibliotheek Rivierenland, 0344-639940.

Aanmelden Digisterker

Gecertificeerde Digisterker docenten geven de cursus in kleine groepen van maximaal 8 personen. Er zijn vier bijeenkomsten van twee uur. Deelname is gratis. Belangstellenden kunnen zich voor Digisterker aanmelden via de klantenservice van Bibliotheek Rivierenland, 0344-639940 of via de website, www.bibliotheekrivierenland.nl.

De cursus Digisterker start in maart in Tiel, in april in Culemborg en Geldermalsen. Cursussen in de overige gemeente volgen later.