• Henriett Somlai

Griezelen in Het Weeshuis tijdens Kinderboekenweek

CULEMBORG Huiveren bij de griezelverhalen van meesterverteller Eric Borrias? Samen aan de slag op de spelvloer met een krokodil onder je bed? Monsterletters ontwerpen en griezelgedichten zingen? Het kan allemaal op zaterdag 14 oktober tijdens het Culemborgse Kinderboekenbal in Het Weeshuis.

door Henriett Somlai

Zelfs als je in de lift stapt, gebeuren er de gekste dingen. Het spannende familieprogramma wordt aangeboden door Bibliotheek Rivierenland, het Elisabeth Weeshuis Museum, De Vlinderfabriek, Studio Wollebrandshof en Lucienne Bartels.

 

Herman Wevers van de Culemborgse bibliotheek wilde graag het Kinderboekenbal terug waar het hoort: tussen de boeken. Al vroeg in het voorjaar smeedde hij met de samenwerkingspartners plannen om tijdens de Kinderboekenweek een spannende dag te organiseren die toegankelijk is voor de hele familie. ,,Op de scholen worden activiteiten aangeboden voor de leerlingen, maar daar zijn de ouders niet bij. Wij vinden het leuk om ook de ouders en grootouders te betrekken bij de Kinderboekenweek", aldus Wevers. ,,Het is een gezellige dag voor de hele familie." Het ambitieuze programma met vele deelnemers bevestigt dat er die dag veel te beleven is in Het Weeshuis. Welke spannende geheimen gaan er schuil achter het prachtige schilderij 'De Memorietafel'? Ook kunnen kinderen vanaf 5 jaar op griezelig avontuur met Sjannie & Annie. Samen aan de slag op de spelvloer met een krokodil onder je bed, geïnspireerd op het bekende verhaal van de schrijvers Ingrid en Dieter Schubert. Ook het koor Zaffre is aanwezig en zorgt voor een spannende noot. Wevers: ,,We hebben gekeken naar de kwaliteit van de deelnemende partners. Alle disciplines zijn in huis om van het Kinderboekenbal een boeiend programma te maken. Om 11.00 uur opent de kinderburgemeester de deuren. Tenminste, als de Weesgeest ons erin wil laten..."

 

Voor het Culemborgs Kinderboekenbal  zijn er kaartjes te koop via www.culemborgskinderboekenbal.nl. Vooraf een kaartje kopen voor € 5,00 loont de moeite. Aan de deur kosten de kaartjes € 7,50.