• Winnaars Jenny Senhorst en Norine Maniran blij met hun onderscheiding

    Simon Dijk
  • Tim de Kroon maakt winnaar Groen Lintje bekend

    Simon Dijk
  • Genomineerden Sophie Schut, Arno Kerkdijk, Norine Maniran, Jenny Senhorst, Marianne, Susanna van Citters trots met Tim de Kroon.

    Simon Dijk

Groen Lintje voor Coöperatie van Makers en Repair Café

CULEMBORG Zaterdag 8 juni reikte Groen Links Culemborg de jaarlijkse 'Groene Lintjes'uit. Dit jaar verdienden Norine Maniran namens de Coöperatie van Makers, samen met Jenny Senhorst van het Repair Café het zo felbegeerde lintje. ,,Iets om samen met onze deelnemers trots op te zijn", aldus Maniran.

De jury motiveerde die keuze als volgt: ,,Deze twee initiatieven zijn een krachtige combinatie en brengen het sociaal- en milieuvriendelijk omgaan met mensen, materialen, grondstoffen, kennis en spullen mooi samen. Twintig mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vinden er hun plek, oude bomen worden omgetoverd tot nieuwe meubels of buurtobjecten, kinderen krijgen techniekles en eens per maand repareren vrijwilligers talloze apparaten van Culemborgse burgers', waarvoor hulde."

De lintjes werden opgespeld door Tim de Kroon, fractievoorzitter van GroenLinks Culemborg, die een persoonlijk woordje van waardering richtte tot alle zes genomineerden: Sophie Schut, mede-initiatiefnemer van Vrijstad Energie, kikker-, padden- en salamanderredder Arno Kerkdijk, Marianne van de zaterdagse biologische kraam en Susanna van Citters, die zich samen met het Burgerinitiatief Kinderpardon Culemborg blijvend intensief inzet voor de uitgezette familie Andropov.