• Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg

Groen Lintje voor Ilonka Pulles en Dirkje Jansen

CULEMBORG Voor de zevende editie van het Groene Lintje zijn er twee lintjes uitgereikt: een voor bijzondere inzet voor natuur en milieu en een voor bijzondere inzet op het terrein van de zorg. De eer viel te beurt aan Ilonka Pulles en Dirkje Jansen.

Ilonka is een strijdbare, ondernemende vrouw. Aanvankelijk werkte zij in de 'gewone' buitenschoolse opvang, maar besloot iets te doen met haar overtuiging dat het anders kon. Zij richtte Ons Kindercentrum op, buitenschoolse opvang waar zij creativiteit, natuur en duurzaamheid consequent in de praktijk brengt. Daarnaast is ze mede-initiatiefnemer van het Culemborgse Repair Café en het Kledingruil Café, waar zij zich als vrijwilliger enthousiast voor inzet.

Dirkje is het boegbeeld van de Voedselgroep Culemborg, vrijwilligers die stadgenoten 'gewoon' helpen. Dirkje ervoer zelf hoe het is om een zodanig laag inkomen te hebben dat je daar niet fatsoenlijk van kunt eten: ze kwam net niet in aanmerking voor de Voedselbank. Daarop nam zij het heft in eigen handen en ging op zoek naar sponsors voor haar gezin en andere lotgenoten. De Voedselgroep helpt mensen niet alleen met voedseltassen maar helpt mensen ook op weg om uit de problemen te komen.

De uitreiking vond plaats op de Fair&Green Markt, onderdeel van het Vrijstadfestival, door Claire Vaessen, fractievoorzitter van GroenLinks Culemborg. Het Groene Lintje is een initiatief in het kader van Wereldmilieudag op 5 juni.