• Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg

Groen Lintje voor Jan Hanhart

CULEMBORG Tijdens Fair & Green op de Varkensmarkt in Culemborg is Jan Hanhart zaterdag 4 juni onderscheiden met het Groene Lintje.

Deze actieve bewoner van EVA Lanxmeer heeft aan de wieg gestaan van drie belangrijke projecten voor Culemborg: Thermo Bello, het Kwarteel en recentelijk Centrum de Meer. Een van degenen die hem nomineerden formuleerde het als volgt: ,,Hij zet zich nu alweer in om Culemborg een stukje leuker, mooier, toegankelijker en verantwoordelijker te maken, door van het oude zwembad een nieuw centrum te willen maken voor creativiteit en samenkomst voor alle Culemborgers. Hij werkt daarbij samen met vele anderen, maar hij verdient het."

De jury was het hier mee eens en stelt: ,,Hij is een mooi voorbeeld voor ouderen en jongeren, hij is altruïstisch, hij is vernieuwend en de activiteiten waar hij zich voor inzet zijn duurzaam, groen én sociaal."

Het lintje werd opgespeld door Rudi Oortwijn, fractievoorzitter van GroenLinks Culemborg. Het Groene Lintje is een initiatief in het kader van Wereldmilieudag op 4 juni.