• Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg

Grote wolf onthuld

CULEMBORG Tijdens de presentatie van de grote corsowagen liet voorzitter Hans Kool weten dat de Raad van State het plan van Spoorzone heeft afgekeurd. Daarmee kan de bouwplaats dit jaar nog op deze plaats blijven staan, maar volgend jaar moeten ze op zoek naar een andere locatie samen met de gemeente.

Ontwerper Pieter Meeuwissen bouwde de spanning naar de onthulling van het ontwerp van de nieuwe corsowagen op door verschillende dieren te laten zien. Het laatste dier dat werd getoond was een wolf. De titel van de corsowagen is "Wie is er bang". Gonnie en wethouder Huub van Oorschot onthulden samen een grote wolf, die ook tijdens de rit zal bewegen. Zijn achterste gedeelte kan stijgen tot 4 meter hoogte. Zijn kop draait en kan vriendelijk en boos kijken, waarbij de haren op zijn kop gaan stijgen.

Het wordt een hele uitdaging voor de bouwers. Ook wordt er aan figuranten gedacht, zoals Roodkapje, de grootmoeder, de jager en nog vele anderen. De lassers zijn al voorzichtig begonnen met het ontwerp. Zaterdag 17 september moet het gevaarte over het Tielse parcours gaan.