• links Collin Stolwijk, rechts Tjapko van Dalen.

    Gemeente Culemborg

Handtekeningen onder overeenkomsten Gelddijk en Elisabethhof

CULEMBORG Wethouder Collin Stolwijk, gemeente Culemborg en Tjapko van Dalen, lid raad van bestuur Stichting KleurrijkWonen zetten op 8 maart hun handtekening onder de overeenkomsten voor project Gelddijk en project Elisabethhof. Beide projecten zijn een initiatief van KleurrijkWonen. Collin Stolwijk is verheugd dat in deze projecten weer een volgende stap is gezet: Met deze projecten realiseert Kleurrijk Wonen woningen die passen bij de woonbehoefte van de Culemborgers en die voldoen aan de eisen en wensen van deze tijd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan duurzaamheid, energieverbruik en toegankelijkheid voor minder validen.

Het project Gelddijk betreft het vervangen van verouderde woningen. KleurrijkWonen sloopt en herbouwt het blok huurwoningen tussen de Gelddijk en de Otto van Reesweg. Tegelijkertijd wordt de bodem gesaneerd. De nieuwe woningen zullen duurzaam zijn. Naar verwachting worden het zeer energiezuinige woningen. Tussen de woningen wordt een gemeenschappelijke binnentuin ingericht. De plannen voor deze ontwikkeling zijn in een ver gevorderd stadium. De huidige bewoners en omwonenden zijn vanaf het begin bij deze planvorming betrokken.

Het project Elisabethhof gaat over de herontwikkeling van het voormalige verpleeghuis Elisabethhof. KleurrijkWonen is eigenaar van het pand en de bijbehorende percelen en is bezig met plannen om het huidige gebouw te slopen en daarvoor in de plaats 31 nieuwe appartementen te bouwen. Daarvan zijn er 24 bedoeld zijn als zorgappartement. De komende periode wordt de haalbaarheid van dit project onderzocht. KleurrijkWonen zal bewoners en omwonenden bij het onderzoek betrekken. Inmiddels zijn er al verschillende bijeenkomsten geweest.

Het gebouw is op dit moment tijdelijk in gebruik door bewoners van zorgcentrum Lingehof in Beesd.