• HBV Culemborg

HBV Culemborg steeds belangrijker factor

CULEMBORG De HuurdersBelangenVereniging (HBV) Culemborg hield dinsdag 9 april haar algemene ledenvergadering. De afgelopen jaren kwam daar een handvol leden op af, maar sinds vorig jaar stijgt de belangstelling explosief.

Begin 2018 besloot het bestuur een nieuwe koers te varen. De gedachtegang was simpel: de huurders hebben pas iets aan ons als ze weten dat wij bestaan, als ze ons kunnen vinden en als we veel leden hebben. Een vereniging met tien leden stelt weinig voor, maar eentje met duizend leden is andere koek!

SAMENWERKEN Het afgelopen jaar heeft de HBV Culemborg dan ook hard aan de weg getimmerd. De bestuursleden zijn op pad gegaan om contacten te leggen en te intensiveren. Met huurders, politie, brandweer, Avri, ElkWelzijn, gemeente en KleurrijkWonen. Want voor huurdersbelangen opkomen betekent vooral: samenwerken.

Dat dat ook echt werkt, is inmiddels wel bewezen. De HBV Culemborg krijgt steeds meer vragen van huurders binnen. Alle vragen worden anoniem op de website gezet (www.hbv.culemborg.nl) en beantwoord. Want als één huurder een vraag heeft, hebben honderd andere dezelfde. Door de vragen te publiceren, helpt de HBV dus meer huurders.

ACTIE APPELTAART De actie die het meest opviel, was Actie Appeltaart. Alle leden die vóór 7 april stonden ingeschreven kregen een appeltaart cadeau. Daarmee beloonde de HBV haar trouwe leden, maar haalde ook nieuwe binnen.

Kwamen die nieuwe leden alleen op de taart af? Ach, misschien een paar. Maar die hoopt de HBV te overtuigen dat het lidmaatschap méér voordelen oplevert. Voor de rest ging het vooral om het 'zoemen'. Want het appeltaartennieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje, en het ledenaantal steeg.

KLAP OP DE VUURPIJL Op 9 april kwam alles samen. De leden konden méér doen dan naar de twee sprekers luisteren (burgemeester Van Grootheest en wethouder Wichers), ze konden zelf kennismaken met de bijna twintig genodigden van politie, brandweer, Avri, ElkWelzijn, Gemeente en KleurrijkWonen en direct hun vragen stellen of in discussie gaan. De sfeer was geweldig. Het is dan ook geen wonder dat de algemene ledenvergadering ervaren werd als een feestje. En een nuttig feestje bovendien.