• Theo van Dam - Culemborg

'High-Tech & Sustainability Culemborg' online

CULEMBORG De gemeente Culemborg, Stichting Pavijen, Kring Culemborgse Bedrijven, Pfeiffer Vacuüm Benelux BV en FFRIS Advies tekenden op 21 maart een ambitiedocument om in de aankomende jaren Culemborg meer op de kaart te zetten op het gebied van High-Tech en verduurzaming. Om zoveel mogelijk spelers op dit terrein samen te brengen, ging een gelijknamige LinkedIn-groep afgelopen vrijdag online.

Doel van de groep is: kennisuitwisseling en creëren van proeftuinen voor nieuwe producten met het oog op het realiseren nieuwe business en werkgelegenheid. Jenk Stronks van FFRIS advies: ,,Daarbij streven we naar een HT&S community die zichzelf ontwikkelt en versterkt. We merken dat er veel energie en ambitie is en Ron van Vossen, directeur van Pfeiffer Vacuüm Benelux BV en ik hebben er alle vertrouwen in dat wij samen met alle bevlogen professionals in Culemborg HT&S op de kaart weten te zetten. Zowel de gemeente Culemborg als het Ondernemersfonds van Culemborg steunen dit financieel. Daardoor is er nu een logo en een brochure ontworpen en lopen er gesprekken met bedrijven, onderwijsinstellingen en overheidsinstanties."

KANSEN Stronks: ,,Met een toekomst van automatisering, digitalisering en verduurzaming ontstaan nieuwe kansen voor werkgelegenheid. Technologische ontwikkelingen gekoppeld aan internationale afspraken voor CO2-neutraliteit, stimuleren de ontwikkeling van Culemborg. Bedrijven en opleidingen kunnen elkaar op deze gebieden vinden en elkaar tot bloei brengen. Dit zal een interessante aantrekkingskracht hebben op de ontwikkeling van het bedrijfsleven, opleidingsinstituten en Culemborg als geheel."

Stronks nodigt hen die net zo geboeid zijn door HT&S uit zich aan zich aan te sluiten bij de groep. ,,Start een discussie, zoek nieuwe partners, ga op onderzoek uit. Zoek naar vernieuwing, maak een proeftuin en vraag ons om ondersteuning als dat nodig is." Bedrijven kunnen zich via de groep ook al aanmelden voor speciale bijenkomsten over dit thema op 10 oktober of 7 november in Culemborg.