• Ed van Alem

Taxateur Arie Molendijk tijdens Monumentendag in bibliotheek Culemborg

CULEMBORG In de bibliotheek, Herenstraat 29, is zaterdag 14 september van 13.00 tot 16.00 uur de in den lande bekende taxateur van oude boeken Arie Molendijk uit Rotterdam aanwezig.

Hij taxeert zeldzame boeken (bijvoorbeeld (staten)bijbels, oude (handingekleurde) atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, etc., handschriften, documentatiemateriaal uit de Tweede Wereldoorlog, oude brieven, foto's, ansichtkaarten en prenten.

Arie Molendijk heeft inmiddels Meer dan 2000 taxatiedagen op zijn naam staan. Tot zelfs in Canada, de Verenigde Staten en Australië. De taxaties die hij verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Jarenlang werkt hij al samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen.

De taxaties vinden alleen plaats op taxatiedagen, dus niet middels foto's, telefoon of per mail. Kosten voor een taxatie zijn 5 euro van 1 tot circa 10 boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere partijen/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. Men krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.

Zie www.molendijkboeken.nl