• Politie Culemborg

Hoeveel lachgaspatronen slingerden rond in Culemborg?

CULEMBORG De politie van Culemborg heeft de afgelopen 2 maanden lachgaspatronen ingezameld. Met een ludieke actie wil zij nu aandacht vragen voor het probleem van lachgasgebruik onder jongeren.

,,Na 2 maanden is de inzamelingsactie van lachgaspatronen aan zijn einde gekomen", aldus de politie. ,,Wij weten nu hoeveel lachgaspatronen er van de Culemborgse straten gehaald en ingeleverd zijn bij het afgiftepunt. Onze dank gaat uit naar alle inwoners er professionals die hierbij geholpen hebben. We zijn benieuwd of u een juiste schatting kunt maken van wat de opbrengt is

Prijsvraag: Weet u hoeveel lachgaspatronen er zijn ingezameld? Het antwoord kunt u mailen naar bewustlachgaspatronengebruiken@outlook.com. De winnaar wordt eind augustus/begin september bekendgemaakt en krijgt een prijs."

Op deze ludieke manier probeert de politie dit thema onder de aandacht te brengen van alle Culemborgse jongeren en ouders. Het gebruik van lachgas is niet verboden, maar brengt wel gezondheidsrisico's met zich mee. Daarnaast zorgen de weggegooide patronen voor milieuvervuiling.