• Jacqueline Spijkerman

Hulp aan en van dieren

CULEMBORG Op kinderboerderij De Heuvel vertelden professionals en vrijwilligers zondagmiddag over hun beroep. Allemaal werken ze met dieren. Hoefsmid Toine liet zien hoe Hilke, de pony van de kinderboerderij, nieuwe "schoenen" kreeg. Onder veel belangstelling werden de nieuwe hoefijzers op maat gemaakt en onder de hoeven van Hilke geslagen.

Ook vier vrijwilligers van de dierenambulance vertelden over hun werk. De ambulance mocht van buiten en van binnen bekeken worden. Onder de ruim 400 bezoekers werd zelfs een nieuwe vrijwilliger voor de dierenambulance gevonden.

Tijdens deze laatste NME-activiteit was er ook nog een heel bijzonder dier te gast. Bart Krebaum vertelde over het leven met zijn hulphond Cooper: hoe Cooper hem de weg wijst en waarom mensen de hond niet mogen aaien als hij voor Bart aan het werk is. Kinderen mochten Bart alles vragen over Cooper en de training die hij via het KNGF heeft gekregen. Veel kinderen verlieten de kinderboerderij geschminkt als dier of met een dierenmasker en namen een zelfgemaakt pindasnoer mee voor de vogels in hun eigen tuin.