Iedereen welkom op het Vrijstadfestival

CULEMBORG Culemborg is een echte cultuurstad, en dat kan iedereen tijdens het Vrijstadfestival zelf komen beleven. Twee dagen lang is er in de historische binnenstad, en op andere locaties door de stad, veel te bewonderen op het gebied van theater, kunst en muziek. Optredens van professionele kunstenaars en amateurgezelschappen, jong en oud, hip en klassiek. Maar ook een gezellige trendy nostalgische markt. Het Vrijstadfestival is er voor iedereen.

Zaterdag 28 mei van 11.30 - 12.30 uur speelt eerst Pieter Aafjes op het Koopmansgildeplein. Vervolgens is er van 14.00 tot 20.00 uur: Minstrelen en Vaganten in de Vrijstad. Zaffre presenteert dit middeleeuws festival samen met Theaternetwerk Surpluus, muziekgroep Capella del Arte, kindercircus Blik, De Molen - Ons Kindercentrum en vele anderen. Kom deze zaterdag naar de Varkensmarkt en dompel je onder in Middeleeuwse sferen! Luister naar de verhalen, volg het gezang, geniet van de kinderen en doe mee. Prikkel je zintuigen; laat de tijd los en laat je betoveren door de geuren, smaken, beelden en muziek. Een doorlopende voorstelling met kinderactiviteiten zoals touwslaan, tin gieten, pijlen maken, broodje bakken, buideltjes maken, meel malen met steen.

Zondag 29 mei van 12.00 tot 17.00  is de Vrijstad-UIT-Markt.

De gezellige trendy nostalgische markt met kleurrijke kramen en lekker eten & drinken strijkt neer op de Varkensmarkt. De Markt is voor de gelegenheid UIT-Markt met veel verschillende optredens en workshops die je laten kennismaken met de theaters, orkesten, koren, circussen, galeries, bands, muziekscholen, cursusaanbieders, acts en nog veel meer. Laat je verrassen door het diverse aanbod en doe mee. Bij de kraam van Werk aan het Spoel kun je bijvoorbeeld komen luisteren naar de bands die op 28 augustus op SPOEL staan. Circus Vladimir komt langs met een reusachtig grote maar oh zo vriendelijke draak en op het Kinderplein organiseert KDV Doortje veel leuks voor de kleintjes.