• tto-leerlingen uit alle afdelingen van het KWC met hun coördinatoren.

    KWC

'Ik vind tto heel leuk en erg leerzaam, ik voel me er thuis!'

CULEMBORG Luna uit klas Hv1T is in september begonnen in de havo-tto-brugklas op het KWC en ze voelt zich er al helemaal thuis.

Tweetalig onderwijs op het KWC is een succesvol concept en kan op alle opleidingen van het KWC, vmbo, havo en vwo, gevolgd worden. Samen met de leerlingen zijn ook de coördinatoren enorm enthousiast.

Renda Wolthaus, tto-coördinator vwo: ,,De samenwerking met andere afdelingen geeft nieuwe kansen. Om ervoor te zorgen dat leerlingen uit een tweetalige kansklas havo kunnen opstromen naar tweetalig vwo werken we veel samen met de havo-afdeling. De grote kwaliteit van het tweetalig vwo is dat leerlingen veel vaardigheden krijgen in de omgang met mensen uit allerlei landen, zeker in onze tijd waarin nationalisme weer de kop op steekt."

Patrick de Boer, tto-coördinator havo: ,,Het eerste jaar tto op de havo mag tot nu toe een succes worden genoemd. De leerlingen zijn enthousiast en hun Engels wordt met grote stappen beter, zeker in de eerste twee maanden. Nu al zeggen ze dat ze in het Engels dromen! Met activiteiten als de Europa dag en een High Tea, waarbij ze met de vwo-afdeling samenwerken, leren ze dat ze een onderdeel zijn van een grotere wereld."

Ingrid Larmené, tto-coördinator vmbo: ,,Docenten merken op dat de tto-leerlingen de schroom om Engels te spreken kwijt zijn. Tijdens de KWC-weken in de vmbo-afdeling volgen de tto-leerlingen een apart programma met tto-activiteiten. Tweetalig onderwijs helpt de leerlingen op het vmbo om meer zelfvertrouwen te krijgen. En in alle richtingen van het mbo zit men te springen om tweetalige studenten."

Wie meer wil weten over tweetalig onderwijs op het KWC is welkom op het open huis op vrijdag 19 januari van 18.00 - 21.30 uur. Een speciale open lesavond voor tto wordt gehouden op dinsdag 30 januari van 19.00 - 21.00 uur; aanmelden daarvoor kan nu al via de site van het KWC: www.kwc-culemborg.nl.