Informatieavond over associatieverdrag tussen EU en Oekraïne

CULEMBORG In multifunctioneel centrum BonVie, Admiraalvlinderlaan 2 in Culemborg, wordt woensdag 30 maart vanaf 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) een informatieavond over het associatieverdrag tussen EU en Oekraïne.

Woensdag 6 april wordt er een raadgevend referendum gehouden over de Wet tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne. Hoewel er al veel gepraat en geschreven is omtrent dit Associatieverdrag is voor velen nog steeds grote onduidelijkheid omtrent de inhoud en het belang en de gevolgen voor inwoners van Oekraïne en de EU.

De standpunten van SP en D66 zijn tegengesteld; de SP is tegen en D66 is vóór het verdrag. Beide partijen zijn tijdens de avond vertegenwoordigd door een spreker. Vanuit D66 spreekt Gertjan Sinke, gemeenteraadslid voor D66 in Culemborg. Tevens komt Frank Slagboom aan het woord. Hij is een ondernemer die zaken doet in de Oekraïne. Meta Meijer presenteert het SP-standpunt. Zij is werkzaam bij Milieudefensie en is sinds 9 juni 2015 Eerste Kamerlid voor de SP.