Informatiebijeenkomst Inkoopactie zonnepanelen en isolatie

CULEMBORG Vrijstad Energie houdt donderdag 23 november een gratis informatieavond over haar inkoopactie van deze maand. Die avond wordt informatie gegeven over het aanbod voor spouwmuur-, vloer- en bodemisolatie. Daarnaast wordt ook een aanbod gedaan voor zonnepanelen. De coöperatie heeft afspraken gemaakt met enkele leveranciers en kan Culemborgers een aantrekkelijk aanbod doen.De avond begint om 20.00 uur (inloop met koffie vanaf 19.30 uur) en vindt plaats in het Stadhuis aan de Markt (ingang Oude Vismarkt). Deze inkoopactie is een vervolg op de in oktober gehouden wijkactie voor energiebesparing en de Duurzame Huizenroute eerder deze maand.

Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren steeds goedkoper geworden en steeds beter. Dat heeft tot gevolg dat de aanschaf van zonnepanelen financieel steeds aantrekkelijker wordt. Zelfs bij plaatsing op het noorden bieden panelen een rendement van 4%, dus hoger dan uw spaarrekening. Bij een oriëntatie op het zuiden loopt het rendement op naar 5%. Een factor die daarbij van belang is, is de hellinghoek waaronder zij geplaatst worden. Een hoek van 35-40 graden is optimaal bij plaatsing op het zuiden of zuidwesten. Bij platte daken worden zonnepanelen vaak in een lagere hoek geplaatst, omdat ze dan minder schaduw opleveren en er dus meer panelen op het dak passen.Voor het plaatsen van zonnepanelen is geen vergunning nodig, behalve als de woning een monument is of in een beschermd stads- of dorpsgezicht staat. Tijdens de informatieavond wordt aandacht besteed aan al deze aspecten.

De inkoopactie van Vrijstad Energie biedt ook een aanbod voor isolatie van de woning. Isolatie kan behalve meer comfort ook een besparing op je energieverbruik en dus op de kosten opleveren. Aan bod komen spouwmuur-, vloer- en bodemisolatie.

Vrijstad Energie ondersteunt woningeigenaren bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Bewoners die overwegen energiebesparende maatregelen te nemen, kunnen bij Vrijstad Energie onafhankelijk advies aanvragen. Aanmelden wordt op prijs gesteld. Informatie en aanmelden: www.vrijstadenergie.nl