• Politie

Integrale controle bedrijven Culemborg

CULEMBORG Medewerkers van de gemeente Culemborg, politie en brandweer voerden woensdag een integrale veiligheidscontrole uit bij diverse bedrijfspanden in Culemborg. Deze integrale controle heeft betrekking op alle facetten aan die te maken hebben met veiligheid en brandveiligheid. Ook wordt de netheid van de openbare ruimten rondom de bedrijven gecontroleerd. Deze actie vloeit onder andere voort uit het maatregelenplan keurmerk Veilig Ondernemen.

Tijdens de controle zijn onder andere twee hennepkwekerijen (respectievelijk ca. 1.200 planten en ca. 600 planten) ontdekt. Bovendien werd op die laatste locatie een vermoedelijk drugslab gevonden. Op dit moment worden de kwekerijen geruimd door de politie. Het lab wordt geruimd door een gespecialiseerd bedrijf.

Burgemeester Gerdo van Grootheest: ,,Een flinke oogst van criminele activiteiten in ogenschijnlijk normale bedrijfspanden. Dit is voor mij mede aanleiding om het aantal controles te gaan opvoeren. In Culemborg is er volop ruimte voor ondernemers, maar niet voor criminaliteit." De burgemeester roept verhuurders van bedrijfspanden op om regelmatig te controleren wat er in hun pand gebeurt. Zij kunnen ook altijd contact opnemen met de gemeente of met de politie om advies te vragen.