• politie Culemborg

Integrale veiligheidsactie

CULEMBORG De gemeente Culemborg heeft op 22 maart samen met de politie, de sociale recherche regio Rivierenland, Werkzaak Rivierenland en de Belastingdienst een grote veiligheidsactie gehouden in de gemeente Culemborg.

Een team van 25 medewerkers heeft tussen 16.00 uur en 21.00 uur ruim 125 personen gecontroleerd op openstaande boetes en vorderingen, verkeersovertredingen, alcoholgebruik en mogelijke uitkeringsfraude. De actie heeft tot doel een bijdrage te leveren aan de veiligheid en leefbaarheid in de gemeente Culemborg.

Motoragenten haalden meerdere voertuigen van de weg voor een controle op de Triosingel. In totaal zijn ruim 125 voertuigen en personen gecontroleerd. Tijdens de actie heeft de politie 10 bekeuringen uitgedeeld voor diverse verkeersovertredingen en een boete geïnd van 130,-- euro. Daarnaast heeft de belastingdienst 15 keer beslag gelegd: in 5 gevallen is de belastingschuld ter plekke voldaan of is een betalingsregeling getroffen. Op 10 auto's is beslag gelegd en deze zijn afgevoerd. In totaal heeft de belastingdienst ruim 18.000,--euro aan belastingschulden geïnd. Naar aanleiding van de veiligheidsactie gaan Werkzaak Rivierenland en de sociale recherche verder onderzoek doen naar enkele personen in Culemborg.

Het doel van de actie was het vergroten van de (verkeers)veiligheid, het verhogen van de leefbaarheid en het voorkomen van ondermijnend gedrag in Culemborg.