Isa Polak voorleeskampioen regio Culemborg

CULEMBORG Woensdag 10 februari kwamen elf voorleeskampioenen uit de regio in Bibliotheek Culemborg bijeen voor de regionale kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De jury benoemde Isa Polak van basisschool 't Praathuis uit Culemborg tot kampioen in deze regio.

De 11-jarige Isa las in deze kwartfinale een fragment voor uit het boek De Gorgels van Jochem Myjer. De in totaal elf kwartfinalisten werden ieder kampioen van hun basisschool en streden in Bibliotheek Culemborg voor de titel van regiokampioen.

Halve finale

Met haar winst heeft Isa zich geplaatst voor de halve finale, op zaterdag 12 maart in de Bibliotheek Wijchen. De voorleeswedstrijd begint ieder jaar op de basisscholen en vindt plaats vóór 1 december. In de periode januari tot half maart vindt op een locatie in de buurt de eerste vervolgronde plaats. Bibliotheek Rivierenland organiseert elk jaar zes regionale kwartfinales, waarin de schoolkampioenen van Rivierenland strijden voor een plek in de provinciale finale.

Na de regionale ronde volgt nog een provinciale ronde, die de Gelderse kampioen oplevert voor de landelijke finale. De landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd 2016 vindt plaats op woensdag 25 mei in TivoliVredenburg te Utrecht. De 12 provinciale kampioenen lezen ieder een fragment voor uit het door hen gekozen boek. Foto's van de kwartfinales zijn te bewonderen op de facebookpagina van Bibliotheek Rivierenland, voor meer informatie zie www.bibliotheekrivierenland.nl