• Jan van Duikeren

    Rick Arnold
  • Ilja Reijngoud

    Roelof Mulder

Jam Jazz & Pizza met HKU Bigband en trompettist Jan van Duikeren

CULEMBORG Nog maar net de geweldige Jam Jazz Pizza familievoorstelling met Edwin Ome Willem Rutten achter de rug, of jazzliefhebbers kunnen zondag opnieuw naar de Gelderlandfabriek in Culemborg. Dan is de HKU Bigband onder leiding van trombonist Ilja Reijngoud te gast, met als solist trompettist Jan van Duikeren.

De Gelderlandfabriek vindt het belangrijk om jong talent een podium te geven. De HKU Bigband past daar naadloos bij. Het gezelschap keert jaarlijks terug in Jam Jazz Pizza, telkens in een nieuwe samenstelling. Want deze bigband bestaat uit studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en wordt elk studiejaar ververst. De dirigent is wel steeds dezelfde, Ilja Reijngoud, ook prijswinnend trombonist. Hij komt uit de Lekstad en speelt dus een thuiswedstrijd.

Speciale gast dit keer is Jan van Duikeren, docent trompet bij de afdeling Jazz van Codarts Rotterdam. Hij speelde met grootheden als Paul Weller, Gerry Mulligan, Dr. John, Toots Thielemans, Sheila E., Candy Dulfer, Lionel Ritchie en Dr. Lonnie Smith en is nu actief bij Jazzorchestra of the Concertgebouw, New Rotterdam Jazz Ensemble Fingerprint en JVD4.

Jam Jazz Pizza begint om 14.30 uur. Entree 15 euro (inclusief pizzapunt).

www.degelderlandfabriek.nl