• Willem Rhoter 

Jam Jazz & Pizza met Kim Hoorweg & Anton Goudsmit

CULEMBORG Jazzvocalist Kim Hoorweg is op 19 mei voor de derde keer te gast bij Jam Jazz Pizza in de Gelderlandfabriek in Culemborg. Dit keer is ze in gezelschap van de gelauwerde componist en topgitarist Anton Goudsmit.

Sinds de start van de maandelijkse jazzserie van programmeur Trudi Bartel was Kim Hoorweg al twee keer eerder present. Met succes, gelet op de lovende reacties waarmee het enthousiaste publiek de zaal verliet. Hoorweg (1992) is geboren Utrechtse en staat bekend om haar gevatte eigen nummers, haar heldere, warme en aangename klankkleur en charmante interpretaties van oude vergeten nummers. Ze werkte samen met topmuzikanten als Trijntje Oosterhuis, Gino Vannelli, Candy Dulfer, Chance Howard (Prince) en Benjamin Herman. Toen ze nog maar veertien was, tekende ze bij het vermaarde Amerikaanse platenlabel Verve. Ze was vaak op de Nederlandse televisie, twee keer op het North Sea Jazz Festival, werkte met het beroemde Metropole Orkest en werd genomineerd voor de meest prestigieuze Nederlandse Muziekprijs, de Edison.

Anton Goudsmit (1967) groeide op in Haarlem en studeerde in 1994 cum laude af aan het conservatorium in Amsterdam. Hij wordt omschreven als een bijzonder creatieve muzikant die zich zo'n beetje bezighoudt met alles wat met jazz te maken heeft. Hij speelde onder andere in New Cool Collective en The Ploctones. In 2010 won hij de VPRO/Boy Edgar Prijs. Hij maakte meerdere albums en nam in 2017 de muzikale leiding op zich van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. Anton Goudsmit heeft al eerder samengewerkt met Kim Hoorweg. Hij hielp haar bij de opnames van haar eerste eigen album waarna ook enkele duo-optredens volgden. En nu zijn ze weer samen te zien.

Het concert op 19 mei begint om 14.30 uur. Entree 15 euro (incl. pizzapunt)

www.degelderlandfabriek.nl